Välkommen till min blogg om hur man blir rik! Jag har nämligen beslutat mig för att anta en bloggutmaning som går ut på att jag ska blogga om flera olika sätt för hur man blir rik eftersom jag har en hel del råd och kunskap om detta. Jag har i flera år till exempel ”utbildat” vänner och familj i hur de ska tänka ekonomiskt och hur de ska tänka och göra för att få det bättre rent ekonomiskt. Det hela började för många år sedan när jag läste böcker som Rich Dad, Poor Dad och Richest man i Babylon. Två riktigt bra böcker för dig som har som mål att bli ekonomiskt oberoende 😉

Jag har som sagt läst många böcker om ekonomi och personlig utveckling och mitt första tips får bli att just utbilda sig själv inom detta område då skolan knappt lär ut privatekonomi och hur man blir rik. Läs läs och läs! Det finns en hel del bloggar likt denna utöver böcker om du tycker det är för tungt att läsa igenom tjocka böcker.

Utöver att lära sig om ekonomi vill jag även passa på att nämna att för att lyckas bli ekonomiskt oberoende kommer du förmodligen behöva lyckas även på andra plan i ditt liv. Inget är nämligen starkare än sin svagaste länk. Därför kommer det även krävas att du har någorlunda koll på din kost (ät näringstik mat med mycket grönsaker, mineraler, fibrer och inte så mycket socker, onyttiga fetter, godis och snacks) för att orka prestera. Detsamma gäller sömn (sov minst 7 timmar per natt annars kommer du på grund av trötthet fatta felaktiga beslut. Håll igång kroppen med träning minimum två gånger per vecka (gör att du sover bättre och orkar mer).

När du har kost, sömn, träning i balans kan du prestera bra även ekonomiskt. Det finns som sagt en hel del sätt att dra in pengar på och förutom att skaffa ett välbetalt arbete eller starta ett framgångsrikt företag kommer jag på denna blogg beskriva andra sätt som mer eller mindre kan bidra till en större pengapung. Det kan till exempel komma att handla om hur man blir rik på aktier, gaming, panta burkar, olika sätt att minska sina utgifter och mycket mer. Välkommen igen!