Det finns några knep som du som vill bli rik på betting måste tänka på. När du placerar dina bet ska man inte bara gå på känsla utan analysera historiska utfall samt dagens form på laget. Alla kan ha formtoppar och formsvackor och det är något som kan påverka en hel match. Du som spelar måste ha koll på oddsen då det är dessa som bestämmer hur mycket du vinner utifrån hur sannolik din utsaga är. Odds är nämligen proportionerna mellan vinst och förlust. Det som ger mest pengar är de höga oddsen, men dessa är dock mer osannolika.

Det är en bookmaker, bookie, eller ett spelbolag som sätter oddsen och de accepterar bettings. Live-odds är när dessa odds bestäms under spelets gång. Fasta odds görs upp innan matchen utifrån bookmakers eller spelbolagens analyser om utfall för matchen.

Betta smart online

Den som vet mest vinner mest brukar man säga. Det är därför oerhört viktigt att hålla koll på några olika faktorer innan man placerar sina bett. På Målkoll.se kan du läsa stryktipsförslag som hjälper dig att tippa rätt, och de oddsen sätts utifrån spelbolagens egna analyser om hur en match ska sluta. Om man bettar utan att ha koll så kan man absolut ha tur och vinna, men i alla fall är det bättre att läsa på och analysera innan en match. Man kan spela på olika nivåer beroende på vad som passar din plånbok. Börja lågt och hitta system som passar dig, för att sedan klättra uppåt.

Hockeyrink med spelare och domare

Att börja lågt innebär att man börjar med att analysera och placera bett på matcher som har låga odds. Alltså man ska spela på matcher som är så kallade lätta. Det kan till exempel vara om ett bra lag möter ett väldigt dåligt lag och man väljer att satsa sina pengar på det bättre laget. Man behöver då inte ens betta på själva resultatet, utan endast på vilket av lagen som man tror kommer vinna. Även om inte oddsen är höga kan man tjäna sig en liten hacka och det är ett bra sätt för den som är nybörjare på att betta online. Sedan kan man börja spela på svårare matcher successivt när man känner att man har koll.

Om du vill betta för att bli rik

För att vinna riktigt stora summor genom att betta måste man finna spelen men höga odds. Då ska man alltså spela på de lagen som är i ett så kallat underläge för att få bäst hävstång på sin placering av pengar. Om du är sugen på Europatipset ger Målkolls experter dig träffsäkra speltips värda att spela på. Då satsar du på Europas bästa lag, vilket gör att oddsen kan se riktigt bra ut i somliga fall. Det är viktigt att tänka på att om man vill betta för att bli rik så kan man inte hålla på och spela på säkra resultat, utan man måste våga riskera lite.

Fotboll på en plan

Genom att ta experternas råd med i kalkylen när man analyserar inför en match kan man få vetskap om nya saker som man inte tänkt på själv. Dessa experter jobbar ju nämligen med att analysera matcher och de brukar vara väldigt duktiga på det. Man kan dock inte lita på dem till 100% eftersom allting kan hända inom sport. Man brukar säga att bollen är rund och allting kan hända på planen. Ligg i framkant när det kommer till vad som händer i sportvärlden. Vem har en formtopp eller formsvacka? Hur såg de tidigare matchresultaten ut och vad säger experterna? Det är vanliga frågor som du bör ställa dig själv innan du bettar. Sedan ska man ha lite tur med sig.

Glöm inte detta!

Det finns antingen fasta eller flytande resultat. De fasta innebär att de som sätter oddsen gör detta innan matchen börjar och sedan håller de sig så tills dess att matchen är slut. Flytande odds är däremot lite mer spännande. Man kallar nämligen live-odds för flytande eftersom de kan ändras under matchens gång. Klicka här för att hålla koll på matchresultaten live när du bettar. Live-odds är spännande eftersom mycket kan hända under en match. Man ska inte ropa hej förrän matchen är helt slut och resultaten är satta. Man kan betta på många olika sporter när det kommer till live-odds, de mest populära i Sverige är dock fotboll och ishockey. En annan sport som är väldigt populär är trav, vilket man kan spela på både på plats och online på nätet.

Förr var det ATG som dominerade den svenska spelmarknaden för trav och galopp. ATG står faktiskt för Aktiebolaget för Trav och Galopp och gäller endast för hästsport. Numera är det dock ingen som dominerar på marknaden eftersom det finns så många konkurrerande spelbolag. Dessa försöker locka kunder genom att ge riktigt bra förmåner, till exempel bonusar och välkomstpaket. Man ska därför vara lite extra varsam när man väljer sida att spela på online. Tänk på att se över villkoren och tiden för insättningar och uttag. Om du även vill bli rik på en eventuell vinst så ska du spela på sidor som inte tvingar dig till att skatta på vinsten också. Det finns många alternativ.

Hästar som travar

Hur påverkas spel

Det är olagligt att försöka styra matchresultat som man samtidigt spelar på. Förr visade det sig att vissa kom på ett system för att betta på så kallade riggade matcher, vilket innebar att de spelade på höga odds och såg till att spelarna slutade matchen på det sättet. Det finns de som fått stora böter på grund av detta och till och med blivit avstängda på grund av detta. Detta har lett till många lagar och regleringar. För inte så länge sedan började New Jersey i USA tillåta just betting på olika sportevent och det sägs att detta kommer påverka många olika länder. Här kan du läsa om hur beskedet att New Jersey numera tillåter sportbetting påverkar den svenska marknaden.

Det är dock endast spekulationer i dagsläget om hur det här kommer påverka den svenska marknaden för spel och betting. Men det är intressant och något som alla som bettar bör ha i åtanke nästa gång de gör sin analys. Man ska inte underskatta den makt som statliga organ har på spelmarknaden. I Sverige är situationen annorlunda än i många andra länder, men det finns såklart för och nackdelar även i vårt land. Man kan se det svenska skattesystemet som lite utav ett hinder om man vill bli rik på att spela eller betta online. Därför kan det vara mer fördelaktigt att vara på sidor som är registrerade på Malta eller i Storbritannien för att bara nämna två exempel.

För den som vill satsa lite

Det finns olika strategier för den som vill betta på sport. Man kan till exempel sitta ner länge och väl och göra sin analys inför kommande matcher. I vanliga fall brukar man då placera alla sina pengar i en och samma påse, det vill säga satsar på samma resultat. Eller så sprider man risken genom att spela på olika sporter och på olika resultat. Det här är ett sätt som är lite mer slumpmässig men kan i vissa fall vara väldigt effektiv. I Expressen kan man läsa om kalmarbon som satsade 48 kronor på Stryktipset och vann 3,3 miljoner kronor, en helt makalös summa som man knappt kan föreställa sig om man innan matchen kollat på oddsen som spelbolagen bestämt.

Den personen som vill spela för nöjets skull men samtidigt vill vinna och bli rik kan ta del utav den här informationen. Men man ska komma ihåg att det inte finns några garantier när man bettar på sport. Se till att du har en avsatt budget för ditt spelande och håll dig till den. När pengarna är slut får man gå vidare till något annat eller sparar ihop en ny spelbudget för nästa månad. Vissa spel kan man ha en stående insättning på, men det är inte så aktuellt eftersom varje match har unika siffror vad gäller odds och utdelning. Man ska inte underskatta charmen med att gå till tipsboden och snacka med kompisarna också.

Kort och gott

Läs på innan en match som du vill spela på. Och kom ihåg att om du vill vinna stort måste du spela på matcher med höga odds, vilket är de mest osannolika resultaten. Sätt ut en budget för spelet och håll dig till den. Man måste ha lite tur för att kunna vinna, men det är även viktigt att analysera hur matcher kommer sluta med hjälp av all information som finns. Klicka här för att läsa om Svenska Spels tips-SM så att du inte missar något inför kommande matcher. Numera kan man spela online vilket gör det väldigt bekvämt och enkelt. Prova dig fram tills du hittar en nivå som du anser är lämplig för dig. Från botten till toppen är ända vägen att gå!