Att vara en så kallad affiliate innebär att du publicerar andras annonser och tjänar pengar på det. Intäkterna som du får in kan variera lite beroende på avtalet med annonsören. Ofta är det utifrån antalet visningar som annonsen får, antalet klick och en viss del av försäljning. För att lyckas som affiliate krävs hårt arbete och gärna ett stort nätverk. Ju bättre och större nätverk man har lyckats bygga upp ju mer pengar har man möjlighet att tjäna både på kort och lång sikt.

Bli en affiliate

En affiliate kan använda sitt nätverk på många olika sätt. Det kan handla om att man har en blogg med många besökare varje dag som kan vara intresserade av annonser. Vid ett sånt exempel kan det vara bra att tänka på vad bloggens inriktning är. Kanske handlar det om mode, då kan annonser inom det området vara det bästa att använda sig av. Det kan läsarna ha intresse i och därför kommer de klicka sig vidare. Om man annonserar om bildelar är intresset garanterat betydligt mindre och kanske läsarna tillslut bara väljer att ignorera alla annonser som hela tiden dyker upp.

Ta hjälp av andra affiliates

En affiliate kan tjäna pengar ensam men om man ingår i någon form av nätverk så kommer det sannolikt gå lättare. Det kan vara enklare överenskommelser som att jag varje dag går in på en annan bloggares sida och klickar på annonsen. Om det är dags att shoppa så försöker man göra det genom andras länkar, och får tillbaka samma besök från dom.

En mobil och dator

Det finns de personer som kan leva enbart på att vara en affiliate, men oftast är det i kombination med andra inkomster. För den som vill testa på i liten skala finns det många sidor att ansluta sig till. Det går att söka på internet och hitta bra information om hur man kan komma igång. Om du har stora planer för din affiliate-satsning kan vi även rekommendera denna artikel om hur du blir en super affiliate.

Börja som affiliate

Att ha en extrainkomst kan för många vara ett välkommet tillskott i kassan. Som affiliate har man möjligheten att själv styra när man ska jobba och hur mycket. Dock krävs det generellt att man har ett jämt flöde av annonser. Man kan vara en affiliate på många olika ställen på internet. Det finns på alla typer av sociala medier och kan därför anpassas till de ställen där man själv är bekväm och har trogna följare. Det är gratis att iallafall testa!