Twitch är det senaste inom streaming och e-sport. Nu kanske du inte är så familjär med någon av dessa termer, så låt mig förklara vad de betyder. E-sport är helt enkelt en förkortning för elektronisk sport, alltså tävlingar där de tävlande spelar olika typer av datorspel från sina datorer eller en spelkonsol. Många som ägnar sig åt e-sport väljer också att streama när de spelar och med detta menas att de livesänder sitt spelande så att vanliga människor kan titta på.

Twitch är en riktigt bra inkomstkälla

Nu undrar du kanske vem som skulle vilja titta på när någon spelar tv-spel i livesändning? Svaret är ofantligt många! Egentligen är det inte konstigare än att kolla på till exempel en fotbollsmatch. Gillar man fotboll tittar man på det och gillar man gaming tittar man så klart på det. Twitch är varken mer eller mindre än en videostreamingtjänst där det enda syftet är att andra skall titta på när du spelar. En spelare som streamar har möjlighet att ansöka om att bli partner. Detta innebär att om spelaren har tillräckligt många tittare när han streamar så kan han alltså få bli partner och det är då han börjar tjäna pengar på sitt streamande.

Vem kan tjäna pengar på Twitch?

Alla duktiga gamers som livesänder sitt spelande har genom Twitch möjlighet att visa annonser när de streamar och på så sätt tjäna pengar. Intresset för e-sport är enormt stort och växer för varje dag, så när man använder Twitchar är det inte småpengar vi pratar om. Det är också möjligt för alla att göra. Är man duktig på sitt spel är det bara att börja streama och därefter ansöka om partnerskap.

Bild på en spelkontroll

Man kan ju fundera på hur många som kollar på e-sport och om det är värt att använda Twitch. Då kan jag berätta att under 2013 hade Twitch över 45 miljoner tittare varje månad. Så är man duktig på att spela tv-spel skall man sluta fundera på om det är lönsamt, man skall helt enkelt göra det och börja dra in riktigt bra pengar.

Enorma pengar inom Twitch

För dig som fortfarande inte har förstått vitsen med Twitch kan jag också berätta om en av världens mest kända streamare. Det är svenska PewDiePie och han livnär sig enbart på att sitta hemma och spela tv-spel. Han streamar och gör även videor som han lägger upp på Youtube och under 2012 omsatte han otroliga 7,2 miljoner kronor. Det gäller bara att sätta igång och streama sitt spelande, är man duktig kommer man garanterat att få många tittare över hela världen och sedan är det bara att kamma hem storkovan på Twitch.

Det är inte bara spelare av traditionella datorspel som kan tjäna pengar. Nu för tiden finns det många ”twitchare” som även spelar online casino och slots.