Det kommer hela tiden nya yrken på marknaden, allt efter vad som både ut- och avvecklas. Att arbeta som influencer är ett yrke inom reklambranschen. Man hjälper företag att visa upp deras produkter genom att till exempel bära deras kläder i olika sammanhang. Stora och kända bloggare har ofta en del av sin inkomst som influencer. När de går på en gala eller annan händelse kan de ha fått kläder från en designer som vill visa upp vilka produkter de har.

Att bli influencer

För att komma igång som influencer krävs det lite arbete. Vem som helst kan inte börja i den branschen då det handlar om att man behöver få många att vilja använda produkten. Kanske man har många följare på instagram och dagligen lägger upp olika bilder. Då kan man genom att använda och rekommendera produkter locka människor till att använda det. Om jag visar upp mycket träning och många som följer mig kan jag exempelvis visa upp en vattenflaska som jag använder och skriva om hur bra den är. På så vis skriver jag inte att man borde köpa den utan visar bara hur bra jag tycker att den är.

Varför fungerar influencer?

Klicka här för att läsa mer om de viktigaste lärdomarna från influencers runt om i Sverige. Det handlar om att man ska visa upp att jag tycker om saker, inte sälja och pracka på produkter genom försäljning. Genom att smyga in produkter och framhäva dom utan att för den delen sälja så lockar man följare till att göra på samma sätt.

En person skriver på en dator

Idag finns det många personer som lever helt och fullt på att vara influencer. Det är de som har ett stort nätverk och möjlighet att påverka människor. Gör det på ett positivt sätt och få andra att bli nyfiken och vilja testa. Kom ihåg att bara lyfta fram produkter som du själv kan stå för.

Hur börjar jag som influencer

Att komma igång som en influencer är ett stort jobb. Det gäller att på något sätt få följare som är intresserad av att läsa om vardagen på någon typ av social media. När du har tillräckligt många personer kan du både kontakta företag själv och förvänta dig att företag kontaktar dig. Tacka inte ja bara för att utan se till att det är något som passar in i ditt flöde. Smyg in det i bilder och kanske får du exempelvis en rabattkod för dina följare att använda.