Om du redan har många följare på Instagram kan du på ett enkelt sätt dryga ut kassan och även tjäna riktigt stora pengar. Det enda som sätter gränser för hur mycket du vill tjäna är din egen kreativitet. Instagram är det sociala nätverk som växer snabbast av alla med en fördubbling av antalet instagrammare mellan 2015 till 2017, i dag är vi fler än 700 miljoner som använder instagram. All statistik pekar på att de plattformar som är visuellt drivna kommer att öka i popularitet.

Vi älskar att titta på varandra

Är det något vi människor inte kan motstå så är det att titta på foton och videos. Instagram ger oss den möjligheten och leder även utvecklingen som social plattform med foton och videos. Instagram-användare har inget emot reklam eller kommersiellt innehåll. Två tredjedelar av de populäraste inläggen på instagram har inslag av produktplacering. De flesta besöker inte instagram för att tjäna pengar utan vill vara sociala och hitta intressant innehåll. Men viktigt att beakta är att besökarna accepterar och uppskattar kommersiellt innehåll. Detta skapar stora möjligheter för den som vill tjäna pengar på sitt insta-konto. Det får naturligtvis inte bli för mycket reklam, knepet är att lägga ut både sponsrade och vanliga inlägg.

Hitta länken mellan dina intressen och det kommersiella

Här kan du läsa en intervju med Amanda Edmundsson som är årets mest gillade Instagrammare. Har du ett intresse för kläder, sport , bilar eller nästan vad som helst som även kan tänkas tilltala andra besökare på instagram och vill jobba hemifrån så är det bara att sätta igång. Posta många inlägg och välj gärna något som du verkligen gillar och har kunskap om. Inlägg som är äkta och trovärdiga ger många följare.

Bild på en smartphone

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på instagram, vanligt är affiliate-marknadsföring vilket innebär att du postar produkttips, rabatter och olika kampanjer. Har du många följare kan du gå med i ett influencer nätverk och samarbeta med företag som passar dig och dina följare. Att marknadsföra dina egna produkter och tjänster är också ett bra tips.

Härligt att kunna tjäna pengar på sin passion

Förverkliga dina drömmar. Älskar du att inspirera människor och vill kunna leva på det också? Lär dig att hantera verktygen för att skapa en digital plattform. Visst vore det härligt att kunna tjäna pengar på sin passion. Vem vet, nästa år är det kanske du som blir årets mest gillade instagrammare? Allt handlar om nätverkande, passion, inspiration och kunskap samt att du är väldigt aktiv med att posta inlägg. Kenza och Blondinbella är lysande exempel på hur det är möjligt att bli framgångsrik på sociala medier.